New Arrivals i min garderobe!


Lidt nyt fra min garderobe. Basis som er komfi og nem at kombinere, blå jeans fra Dr.Denim som jeg bruger til t-shirts, under tunikaer og kjoler. Lidt pang farver som pynter på alt det sorte og grå.
1.S'NOB maxiskirt
2.Dr.Denim jeans
3.S'NOB cardigan
4.S'NOB bukser
5.Nümph kjole
6.S'NOB tank top kjole

La REVOLUTION....on a sunday


Afslappet søndag med dr.denim jeans, h&m lang tee, revolution (herre)denim skjorte og lak fra gårdagens outfit :)

Saturday night


Lørdag aften var jeg til middag hos en veninde med nogle andre søde piger. Middagen var virkelig god :) og her er det outfit som jeg havde på, Suit bluse, S'NOB maxiskirt, ASOS pumps, Alexander Wang clutch og forrest &bob lang halskæde.

Sunday

Min søndag, sådan cirka-morgenmad med god kaffe fra vores dejlige kaffemaskine, cykeltur med lidt andefodring og hyggelig aftensmad med friske vietnamesiske ruller. Håber at i også har haft en god søndag :)

My day!

Nye blå jeans fra Dr.Denim og ny fin blå cardigan fra S'NOB.


Jeg er blevet vild med denne trenchcoat fra Margit Brandt som lige er kommet i butikkerne.


Blå neglelak fra fnug til mit "blå look".


Mr.E.

20.02.12

VINTAGEGUIDE i Aarhus fra Overspring.dk

Vintage/second hand og loppeguld i stride strømme – en guide

 


Vintage i Bloomers

Hvem er ikke altid på udkig efter det unikke, det fede, det der har historie og især det som alle andre ikke har. Men hvor dælan finder man lige sådanne sager her i Aarhus? Regel nr 1: hold dig væk fra gågaden.

Jeg har været på tur, og du får nu en detaljeret second hand/vintage/genbrugsguide her på Overspring samt en personlig vurdering, hvor 5 stjerner er højest. Desuden vil jeg også anbefale 3 faste loppemarkeder, hvor du virkelig kan finde skatte.

(Rækkefølgen er vilkårlig)


Caterina på billedet som er medejer/skaber af Bloomers

1. Bloomers

Bloomers er en skøn butik i Latinerkvarteret. I butikken mødte jeg Caterina Pinzarrone som sammen med Nanna Lynge Larsen er indehavere og skaberne af butikken og konceptet. Caterina fortæller mig, at deres ide var at skabe en butik, hvor man mixer nyt tøj med vintage tøj. Og det har de så gjort. Og ret vellykket iøvrigt.

De finder deres vintage tøj i udlandet; Tyskland, Spanien, Frankring, etc., og i starten syede de det om, men det blev for dyrt at sælge i længden, fortæller Caterina mig.

Der er to lange stativer i butikken med vintage, og de er fyldt med sprudlende og farverige kjoler m.v. Udover tøj sælger de også sko og  70′er stoffer med store blomster og gyldne farver.

Adr: Volden 34. Hjemmeside Her Caterinas blog hvor hun skriver om mode, vintage og kan følge med i butikkens udvalg Her

Min vurdering: ****

- God service!!!, lækre sager i størrelser der går over S, dog begrænset udvalg og lidt dyrt, dog giver de 10% studierabat.

2. Rosen & Liljen


Snapshot i Rosen & Liljen

I en hyggelig baggård ligger second hand butikken Rosen & Liljen. Det er en ny butik, hvor second hand butikkken Dengang tidligere lå. Jeg får mig en lille snak med Pia, som er en af de engagerede bag butikken. Hun fortæller mig, at målet med butikken er at skabe et arbejdsmiljø til de mere psykisk skrøbelige mennesker i vores samfund. Det er et socialøkonomisk nonprofit projekt, som altså vil sige, at de penge, man bruger derinde, går til et spændende projekt, som er med til at hjælpe andre på fode.

Man kan købe nogle rigtige fede ting derinde, og så er det ikke monster dyrt. Min søster fandt en fin kjole til 150 kr. Om priserne siger Pia, at de ligger lidt over almindelige genbrugsbutikker men ikke på højde med de dyre second hand butikker, dvs. godt midt imellem, og det er helt fair. Der er nogle hyggelig caféborde, og man kan købe sig en kop kaffe eller the og en chokolade, mens man kigger på tøj og hygger sig.


Hyggeligt cafebord i Rosen & Liljen

Tøjet er alt fra 70′er storblomstret stil til 80′er træningsdragt stil, men der er også nyere ting fra idag. Butikken har ambassadører i hele landet, som finder ting til butikken, fortæller Pia mig.

Tøseaftener og workshops

Butikken emmer af hygge, og indretningen med friske blomster på cafébordene og sofaer er indbydende. I et lille lokale i forlængelse af butikken, fortæller Pia mig, at det er meningen, at man skal kunne holde tøseaftener, møder o.lign.


Snapshot fra Rosen & Liljen

Her i foråret vil der også blive mulighed for at deltage i forskellige workshops, som at komme og sy sin gamle kjole om, lave sæbe, glas m.v. Spændende og en mulighed for en hyggelig aften med veninderne!

Pia siger i sin afsluttende sætning: Vi sælger alt… undtagen vores sjæl

hehe

Vurdering: *****

- Godt koncept!, hyggelig atmosfære, ikke monsterhøje priser og til at handle lidt med, og så kan man tage kæresten med og sætte ham i sofaen med en kop kaffe og chokolade, mens man selv vimser rundt, Yay.

Adr.: Graven 24

Normale åbningstider


So ein Ding

3. So ein Ding

En second hand/vintage butik der ligger i den dyre ende. Butikken har dog desværre været lukket i januar, men jeg har tidligere været dernede. Butikken ligger i en kælder og har en bunke af dejlige fristende sager. Kjoler, sko, jakker, tasker, smykker og retro ting.

Man skal dog ikke håbe på at gøre et økonomisk kup, men man kan helt sikkert finde sig noget helt unikt og bruge en masse tid.

vurdering: ***

- liiige dyrt nok, men hvis man er villig til at betale, så får man også noget, som ingen andre har :-)

Normale åbningstider

Adr.: Nørre Allé 17


Tøj i Jolly KK

4. Jolly KK

Faktisk en decideret genbrugsbutik, men den skal altså liiige nævnes, for der findes rigtig mange fine sager her. Der er flest ting i butikken, masser af bøger, lamper og skåle og så er der et par enkelte stativer med retro kjoler, hvor man godt kan være heldig at finde nogle kups. Stemningen i butikken er super hyggelig, og den er også velbesøgt.

Tilbageblik,  eller skal man sige retro-perspektiv

I deres højtalere spiller gamle Lp’er fra en fritstående gammeldags pladespiller, det er hyggeligt. Da jeg er derinde spiller de pludselige “Susanne Himmelblå” – eller hvad den nu hedder, og jeg bliver straks taget tilbage til en barndomstid, hvor jeg rockede amok til gasolin fra pladespilleren på min farmor og farfars glatte trægulv. Og det er noget den kan, denne butik; tage en tilbage til en svunden tid, om det så er 80′erne eller 60′erne.

Vurdering: ***


Bøger i stride strømme i Jolly KK

-  Fin butik, men jeg synes ikke helt priserne matcher det, at de skulle være en ‘genbrugsbutik’ og ikke en secondhand /vintage butik. Dog er det til at betale sig fra og ikke så dyrt som blandt andet So Ein Ding. Butikken ret stor, og selvom der er mange ting, så er der alligevel lidt for lidt og måske lidt for meget mormorporcelæn over det ifølge min smag.

Adr.: Vestergade ved siden af musikbutikken

Normale åbningstider

5. Butik Genbrug


Butik Genbrug

Lidt gemt væk i øgaderne ligger Butik Genbrug. En lille bitte butik fyldt med farver, smykker, sko, tøj, jakker, små skamler, spejle m.v.  Butikken lukker kl. 15, så man skal ikke komme alt for sent ud af hullerne. Priserne ligger som Rosen og Liljen på et nogenlunde niveau, selvfølgelig dyrere end genbrug men ikke i den helt høje ende.

Vurdering: ****

- fin lille butik, men synes noget af tøjet så lige slidt nok ud. Tingene var til gengæld rigtig fine.

Adr: i starten af Sejrøgade når man kommer fra Grønnegade.

Åben fra 13-15 ( mener jeg…)


Kjoler i Fund

6. Fund

En af de nok mest kendte vintage/second hand butikker i Aarhus er Fund. Den er rigtig populær og har derfor også nogle rimelig pebrede priser. Deres udvalg består mest af beklædningsgenstande; sko, smykker, pelshuer, kjoler, læderjakker, etc.

Jeg får lyst til at købe mange ting, men synes dog at 450 er lidt for dyrt for et par vintage pumps.

I Fund er der rig mulighed for at boltre sig i fortiden og finde en masse fede kjoler, kernelæder sko og nyere plexiglas fingerringe.


Pumps i massevis i Fund

Vurdering: ***

- Fint udvalg, men der går desværre lidt Joacim Von And over mig, når priserne er høje…dermed ikke sagt, at man ikke kan finde nogle billige sager, man skal bare kigge lidt efter.

Adr.: Fredensgade 42, ved Rutebilsstationen, Hjemmeside Her

Lukket mandag og søndag.  Tirsdag- fredag:  13-17, Lørdag: 11-15

7. Rosenkrantz Genbrug

Et par hundrede meter væk fra Fund ligger Rosenkrantz genbrug ejet og drevet af en dame med erfaring og næse for ting og sager. Damen bag disken fortæller mig, at hun finder mange af hendes ting fra dødsboer, og det har hun gjort gennem de sidste 35 år. I mange år har hun solgt ting på musikfestivaller og har derfor næse for hvad det er ‘de unge vil have’ og hvad der er på mode i tiden.


Overflod af ting i Rosenkrantz

Når man træder ind af døren befinder man sig pludselig i et helt andet univers. Butikken er lille, men fyldt til randen af tøj, tasker, sko, skindjakker, pelse, smykker… det hænger i loftet, på gulvet, på vægge og på en masse propfyldte tøjstativer. Hun har også et fint udvalg af dåser og andre ting.

Det er virkelig en oplevelse at være i butikken og man kan hurtigt føle sig som en opdagelsesrejsende i et retro/vintage huleeventyr,  hvor man er på uendelig jagt efter fede sager. Her kan man virkelig bruge meget lang tid, for der dukker hele tiden nye ting op, som man liiige skal undersøge.


Smykker og briller i Rosenkrantz genbrug

Damen bag disken ved dog godt, hvad hun vil have for sagerne, og man skal ikke forvente, man kan gå herind og finde en kernelædertaske til under 300 kr.

Vurdering: ****

- God atmosfære, kæmpe kæmpe udvalg og til at handle med!!

Adr.: Rosenkrantzgade 2.

Åbent tirs-fre: 13-17, lørdag 11-14

Således en guide til fredag shoppe dag i vintage og second hands tegnet. Tag selv ud og vurder, det er skide hyggeligt, og man finder helt sikkert noget!!


Kernelæder i stride strømme (men også liiidt dyre)

Hvis nu du mere synes, du mangler nogle møbler til dit hjem som ikke skal være for dyre, så skal du lidt udenfor byen, men så kan du dælme også gøre dig nogle kups!!

I ærmet har jeg nemlig  liiige lidt mere. Tre fantastisk loppemarkeder/genbrugs butikker, du helt sikkert skal besøge:

1. Loppemarked på en gammel gård.

Mellem motorvejen og Ikea ligger en lille by, der hedder Terp, og her skal du tage hen, hvis du virkelig er på jagt efter guld!! For i byen Terp ligger en lille gård som tilbyder ren heaven for dig der elsker at finde guld!

Min lillesøster synes ikke, jeg skal skrive om dette lille stykke af genbrugshimmel, fordi hun er lidt bange for, at for mange kommer til at kende til det og nakker de fede ting før os.. meen altså der er så meget, at jeg ikke synes, det gør spor.


Retro lamper i Rosenkrantz genbrug

500 m2 skrammel og guld. Halleluja.

Først gang jeg var der sitrede hele kroppen for hold nu fast der var en masse dejligt skammel, hvor det bare handlede om at grave lidt til guldet kom frem.

På 500 m2 er der fyldt med ting, møbler, service, tøj, alt alt alt. Og det er så billigt, at man skulle tro det var løgn. Manden, der har det, er en rigtig handelsmand og elsker hvis man prutter lidt om prisen. Sidst jeg var der havde jeg ca. 200 kr på lommen og for det fik jeg et teaktræ sofabord, en le klint lampeskærm, rammer, og en masse andre småting.

Det er virkelig en oplevelse værd. Ikke bare på grund af de uendelig mange ting, men også fordi manden bare er så rar hyggelig og klar på en rigtig god handel.  Man går derfra med et stor smil på læben og baggagerummet fyldt og ikke mindst fornemmelsen af at have gjort et rigtig godt kup.

Den gode mand har dog kun åben hver torsdag fra 13-18. Men man er også velkommen til at ringe og aftale en tid, så åbner han biksen for dig: 21635965.

Adr.: Elstedvej 63, i udkanten af landbyen Terp.


Køkkenskrammel hos klunserne :-)

2. Aarhus Klunserne i Lading

Woop endnu et sted hvor der er skabt grundlag for golddigging. Dette loppemarked ligger i en kæmpe gammel lade ca. 1000m2, hvor der er masser af beklædningsgenstande men også en masse møbler, køkkengrej og lugten af støv og møl. Her kræves dog en bil, men man kan dog tage en bus: Bus 114 kører direkte fra rutebilstationen og til Sabro og stopper tæt derpå.

Aarhus klunserne er en humanitær forening som drives ved frivillig arbejdskraft. Foreningen indsamler og henter genbrugseffekter fra dødsbo, oprydning og lign. Overskud af effekter bliver videresendt til f. eks. Rumænien og Afrika. Og det er jo altid skønt at støtte en god sag, både til mennesker og til hjemmet! :-)

Klunserne kan dog synes en lille smule dyrere end Bondemanden i Terp. De ved lidt mere,  hvad de vil have for tingene, men priserne kommer dog alligevel ikke i nærheden af hvad man giver for ting her inde i byen eller på diverse websites. Alt efter hvem der står bag disken er de til at handle med. Nogle gang lidt sværere end andre gange, men man helt sikkert prøve at prutte lidt!!!!

Åbningstider 12- 16 alle hverdage. Se hjemmeside Her

Adr.: Jeg kan ikke finde den eksakte adresse, men man skal køre mod Bilka i Tilst og bare fortsætte lige ud af vejen i ca. 6-7 km. På et tidspunkt kommer man til Lading,  hvor laden med loppemarked ligger på venstre side af vejen.


Billede taget fra Brugtvare Terminalen af tidligere skribent: Eva Lund

3. Brugtvareterminalen

I Viby J ligger endnu et mekka. Her kan du finde over 20.000 brugte varer til loppemarkedpriser. Hver dag ankommer over 500 varer, så der er hele tiden god udskiftning.  Her finder du også møbler, tøj, glas, porcelæn m.v. Super godt sted at gøre en go handel og finde fede sager.

Åbningstider: onsdag-fredag 11-18, lødag: 10-16 søndag og helligdage 10-16

Adr.: Øllegårdsvej/Jens Juulsvej 3, Viby J ( Bag Superdæk)

Læs tidligere artikel om Brugtvareterminalen af tidligere skribent Eva Lund Her

Happy tresure hunting!! Her er masser at tage fat på!! :-)

My Living Room

My living room

 

 


Det her er min stue....sådan ca. :) Alle de items som er linket her, er ting som vi har i vores stue, dog minus sofaen som er et ønske. Lige nu har vi en sandfarvet sofa fra Bolia som vi har været meget glade for, men med et barn på to, har farven på sofaen ændret sig lidt med tiden (til lettere "grå/brun").
Men hvornår skifter man en sofa så længe at udsigten for at ens barn holder op med at....ja, være barn og svine sofaen til med fedtfingre osv?
Summa summarum, så holder jeg mig til at drømme om en ny sofa lige p.t.....

Olivia

Follow Me

Wow, mange flotte Vintage sko!!! Fine smykker og søde mennesker som har givet mig lov til at fotografere deres fødder og deres smil. Følg med på fb og på Instagram hvor jeg ofte oploader billeder fra min hverdag i butikkerne og fra min fritid.

Sitemap - Created by: MediaStyle er et kreativt webbureau, som profilerer sig på at skabe spændende produkter og hjemmesider med udgangspunkt i virksomhedens behov