Easter Eggs


Ikke verdens pæneste Påskeæg, men smagen var som den skulle være :)
Jeg har lidt svært ved at lave det såkaldte vandbad når chokoladen som skal bruges til at overtrække æggene med, skal smeltes nænsomt....uff!
Men Påskeæg blev det til, med lidt forskellige marcipansmag, såsom blåbærsmag, hyldeblomstsmag, fransk nougat stykker samt dronningemandler stykker i.

Cantucci

Jeg vil anbefale at bruge mindre (ca. 180-200g) sukker til denne opskrift.

Tiramisú

En klassisk dessert, en evergreen, Tiramisú, som betyder "træk mig op", nok fordi der er espresso og likør i :)!
En simpel dessert som med de rigtige ingredienser smager himmelsk!
Det er vigtigt at man ikke går på kompromis men ingredienserne. Man skal bruge mascarpone og ikke kun piskefløde og man skal bruge Marsala, er siciliansk likør, eller Kahlua, og sisdt men ikke mindst så SKAL man bruge en god espresso.

Bryllup på Samsø


Gid alt den mad kunne trylles frem igen! Uh hvor det smagte himmelsk...og vinene var virkelige gode!
Billederne er taget af Ditte, som var en af gæsterne til vores bryllup. Hun har en "spiselig" blog :)

Pie & Muffins

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara-når jeg trænger til at smage en simpel og karakteristisk italiensk ret. Det tager mig 10 min om at bikse den sammen og smager virkelig godt. Opskriften har jeg fra min MadBibel, kogbogen
Sølvskeen, som jeg naturligvis har på italiensk :)

Her er opskriften:

FoodSpotting

Kender i det her med at lave "foodspotting"? Jeg er lige begyndt på det!

Marmelade

Risotto

Risotto er en nem ret som ofte reder mig når køleskabets indhold ser lidt trist ud.
Som så meget andet så er de simple ingredienser og selve opskriften vigtige.
Opskriften skal laves 100% efter instrukserne for at undgå at lave en gang risengrød og ingredienserne skal være af god kvalitet.
For at være tro mod mine italienske rødder så vil jeg ALTID anbefale at bruge den rigtige ristype til at lave risottoen og en god parmesan ost som f.eks. Parmigiano Reggiano eller Grana Padano.

Kokostoppe

  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 200 g kokosmel (ca. 5¾ dl)
  • Bagetid ca. 10 min. ved 175°
  • Lidt mørk choko som man kan smøre på bunden (chokoladen skal smeltes i vandbad).
  • Créme Brulée

    Créme brulée er en nem dessert som jeg elsker at spise ude og hjemme. Den er nem at lave og ser ud af ret meget når man har gæster. Denne gang har jeg valgt at lave noget tilbehør til den i form af nogle havregrynsflager.

    Opskriften til havregrynsflagerne: 100g smør, 100g havregryn blandet med lidt mysli, 75g sukker, 25g brun farin. De skal være meget flade og bages ved 200¤ i 5-10 min.

    Simremad

    På det seneste har jeg lavet del "simremad", fordi det smager fantastisk,  det er utrolig hyggeligt i den kolde tid og fordi det er ret afslappende når man endelig har tid til det.
    Jeg bruger den samme opskrift hver gang men varierer de grøntsager jeg putter i.

    Den grimme kage...

    Blueberry Muffins

    Blueberry Muffins som jeg laver dem....

    100g. smør

    225 g.sukker 

    2 dl.mælk

    1 æg

    4.5 dl.mel

    2.5 tsk.bagepulver

    0.5 tsk.salt 

    2.5 dl.blåbær

    Moderne Mamma!

    Kender i denne bog? Jeg har købt for 30kr i Irma, den sælges også i andre supermarkeder.
    Jeg var lidt skeptisk der jeg købte den fordi den er lavet af Mejeri Giganten Galbani (svarer til Arla) men jeg må indrømme at den er ret god. Bogen er lavet udefra at 12 moderne italienske mødre afslører opskrifter som de har fået af deres mødre....bla bla måske lidt pladder romantisk men hvis man ser bort fra det, så er opskrifterne simple og lækre.

    Sitemap - Created by: MediaStyle er et kreativt webbureau, som profilerer sig på at skabe spændende produkter og hjemmesider med udgangspunkt i virksomhedens behov